Hamlet

szom.06nov.19:00Hamlet(2 felvonás) Komáromi Jókai Színház és a Symbol polgári társulás közös produkciója (Szlovákia)19:00(GMT+01:00)

Esemény leírása

Jegyár: 1 000 Ft

Jegyrendelés

Az előadás a Komáromi Jókai Színház, a pozsonyi Színházművészeti Főiskola,
valamint a Symbol polgári társulás koprodukciója.

A drámairodalom egyik legtitokzatosabb, legmegfejthetetlenebb műve a Hamlet. Közel 420 éve íródott, aktualitása, jelenidejűsége azonban megkérdőjelezhetetlen. Egy Hamlet-értelmezés, rendezés, alakítás meghatározó gesztusa az alkotói pályának, szellemi lehetőség, kihívás, életre szóló feladat.
A Komáromi Jókai Színház műhelyében Matusek Attila, fiatal színész-rendező vezetésével a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola magyar növendékei veselkednek neki a drámairodalom egyik legfontosabb művének.
„A Hamletet nem lehet eljátszani, mert csaknem hat óra hosszat tartana. Csak egyet lehet eljátszani ama lehetséges Hamletek közül, melyek ebben a remekbe szabott darabban rejlenek. Ez a Hamlet mindenképpen szegényebb lesz a shakespeare-inél, de ugyanakkor gazdagabb lehet korunk tapasztalataival. A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel a saját vonásait. S talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti magát az ember, akár egy tükörben.” – írja Jan Kott.
A komáromi előadás is egy sajátos olvasata a történetnek. Mellőzi azokat a teátrális gesztusokat, amik alapján ismerni véljük Shakespeare örökérvényű történetét, helyette a fiatal értelmiségi dilemmáit, belső vívódását, gyötrődését, az élethez-halálhoz való különös kapcsolatát állítja központba.
A komáromi Hamlet színháztörténeti esemény is: egyrészt mert a színház közel hetven éves fennállása alatt még nem került színre Shakespeare klasszikusa, másrészt mert egy új generáció színre lépésének gesztusa ez, melyet a Komáromi Jókai Színház a stúdiótér átnevezésével kíván megerősíteni.

William Shakespeare: Hamlet
Fordította: Nádasdy Ádám

Játsszák:
Szebellai Dániel e.h.
Katona Eszter e.h.
Hégli Bence e.h.
Hostomský Fanni e.h.
Melecsky Kristóf e.h.

Jelmeztervező: Lea Šáryová m.v.
Díszlettervező: Michal Lošonský m.v.
Koreográfia: Gyepes Bianka m.v.
Zeneszerző: Kalocsányi Gábor m.v.
Dramaturg: Varga Emese
A rendező asszisztense: Balázsy László
A rendező munkatársa: Miklós László
Rendező: Matusek Attila
Az előadás hossza: 130 perc

Több

Időpont

november 6(szombat) 7:00délután(GMT+02:00)