Verszenei koncertek

csüt.04nov.18:45Verszenei koncertekEleven Költők Társasága - KMI 12, Molnár Gyuri és barátai - Kávé és Kifli18:45(GMT+01:00)

Esemény leírása

Jegyár: 1 500 Ft

Jegyrendelés

Eleven Költők Társasága – KMI 12

Szentmártoni János (költő) és Gréger Zsolt (dalszerző) 2011 körül kezdtek dalokat írni, majd csatlakozott hozzájuk Keleti András, akit a Budapest Bár egyik énekeseként és a colorStar zenekar egyik alapítótagjaként, valamint zeneszerző-producerként ismerhet a közönség. Eleinte a dalaik producálására kérték fel őt, amiből később egy közös gondolkodás és műhelymunka bontakozott ki. Ekkor született meg az ötlet, hogy más költők verseit is megzenésítsék, és hogy egy markáns karakterű énekest keressenek a dalok előadására. Így került a produkcióba 2018-ban még egy régi közös ismerős, a Roy és Ádám formáció basszusgitáros énekese, Kohánszky Roy. A zenei produkcióban még Pellei Milán és Máté Szabolcs vesz részt.

 

Molnár György – Kávé és kifli

„Várnod egy jelre, várnod egy szóra; Egyszer egy héten egy lopott óra S ehhez vesszőfutásban érned: Ezt adhatom, szegénykém, néked.” (Ignotus Hugó: Hűtlenség) „Kávé és kifli” Zenés irodalmi kihívás Halló! Itt vagy még? Halló…halló, drága Malvinom! Hála a jó… Ahogy mondom, négyen lesznek. Hogy??? Alig hallak, ez a fránya telefon!!! Ja, igen, analóg … A harmónikás? Persze ott lesz!!! Azért csak óvatosan Malvinom, vigyázz vele, mert csapodár a lelkem, de úgy játszik azon a hangszeren, mint az a Paganéni, vagy ki!!! Igen, igen, az a cuki-muki színész igen, hát hogyne! Jaj, te Malvin, az úgy mond verset… Hogy ki?! Ja, az a Tündi-bündi leány, az a kaffkai lélek, mintha csak az ikre lenne és ahogy énekel…persze !!! Malvinom nyugodj meg, igen, lesz az a dalírós, gitározós, jaj Te az egy mici-maci!!! Hogyne drágám, akkor foglalom a helyed, igen mellettem… értem drága Malvinom. Miiii? Parizeres szendvics? Ne, azt ne hozz, kérlek! Hogy mit? Persze, hozok savanyú cukrot, igen, azt a zörgős csomagosat, igen! Na ölellek, akkor november 4. Kaposvár, Kaleidoszkóp VersFesztivál!!! Malvinom, tegyük le most már, mert rámegy a nyugdíjam erre a hívásra!!!

Több

Időpont

november 4(csütörtök) 6:45délután(GMT+02:00)